Tip van de maand:

Obelisco; de Prosecco van Portugal. Een

sprankelend aperitief om de gezellige avond mee te beginnen.

 

 

Portugees Restaurant Costas
Oosterhaven 19
1671 AA Medemblik

Wij verzorgen vrijdag tot en met zondag gerechten om af te halen.

U kunt bestellen via de bestellijn:
0227-548017


Tips van de Chef

Farofiàs, een dessert uit Alentejo.

Nodig :

175 gr. Suiker

4 eieren  – splitsen

1 liter melk

1 pak lange vingers

1 citroen alleen de schil

1 eetlepel maizena

Koffielikeur  voor het besprenkelen van de lange vingers

 

  • 7,5 dl melk verwarmen + 100 gr. Suiker en schil
  • Eiwit opslaan met 75 gr. Suiker, lange vingers onderin de schaal leggen, met koffielikeur besprenkelen.
  • Eiwit zachtjes garen in de melk, past niet alles tegelijk, ongeveer in drieën.
  • 2,5 dl. Melk roeren met maizena en eigeel, hete melk zachtjes op het eigeelmengsel  gieten. terug inde pan.
  • Zachtjes laten koken en dan de gele room over de gare eiwit met lange vingers heen draperen.
  • Serveren: koud met kaneel bestrooien.

 

Genoeg voor 8 personen.