Tip van de maand:

Caipirão; een heerlijk verfrissend aperitief

van Licor Beirão en limoen.

 

s' Avonds kunt u reserveren vanaf 17.00  uur.

Alleen op zaterdag  vanaf 17.00 tot 19.00 uur en vanaf 19.15 uur .

Reserveer nu uw Tapas-lunch.

 

Portugees Restaurant Costas
Oosterhaven 19
1671 AA Medemblik

Wij zijn dinsdag t/m zondag vanaf 16.00 uur geopend.

U kunt reserveren via de reserveerlijn:
0227-548017


Tips van de Chef

Farofiàs, een dessert uit Alentejo.

Nodig :

175 gr. Suiker

4 eieren  – splitsen

1 liter melk

1 pak lange vingers

1 citroen alleen de schil

1 eetlepel maizena

Koffielikeur  voor het besprenkelen van de lange vingers

 

  • 7,5 dl melk verwarmen + 100 gr. Suiker en schil
  • Eiwit opslaan met 75 gr. Suiker, lange vingers onderin de schaal leggen, met koffielikeur besprenkelen.
  • Eiwit zachtjes garen in de melk, past niet alles tegelijk, ongeveer in drieën.
  • 2,5 dl. Melk roeren met maizena en eigeel, hete melk zachtjes op het eigeelmengsel  gieten. terug inde pan.
  • Zachtjes laten koken en dan de gele room over de gare eiwit met lange vingers heen draperen.
  • Serveren: koud met kaneel bestrooien.

 

Genoeg voor 8 personen.