Een Portugese Tafel is compleet met wijnarrangement!

Lekker Portugees genieten!

Portugees Restaurant Costas
Oosterhaven 19
1671 AA Medemblik

U kunt reserveren via de reserveringslijn:
0227-548017

 

Wij zijn woensdag tot en met zondag vanaf 16.00 uur geopend. Of op reservering vanaf 10 personen. 

Tips van de Chef

Pompoencake

Nodig  voor het deeg:225 gr suiker – 275 gr Bloem- 3 theelepels bakpoeder- 3 eieren gesplitst- 120 gr witte wijn- 20 gr Licor beirão- 80 gr olijfolie- pompoenrasp van een halve pompoen( zonder schil).
Nodig voor de siroop: 100 gr suiker- 100 gr water- 100 gr pompoenrasp.

Bakblik ingevet met olijfolie

Zet de oven op 185 graden. Hetelucht oven 10 graden lager en het liefste de ventilator uit. Baktijd ongeveer 50 minuten.

Splits de eieren, sla eiwit met 75 gr suiker op. Sla het eigeel met de andere 150 gr suiker op tot een schuimige massa, voeg langzaam de olie en wijn met Licor Beirão toe

Sla het eigeel met de suiker op tot een luchtige massa. Meng de gezeefde bloem met bakpoeder voorzichtig door de massa. Doe het eigeel- bloemmassa bij het eiwit roer dit goed door elkaar met een spatel. Als laatste de pompoenrasp erdoor en doe dan het mengsel zo snel mogelijk in het bakblik. Zet het bakblik in het midden van de oven.

Zet het water met suiker op een laag vuurtje om de suiker goed te laten smelten,  een beetje laten indikken en na 10 minuten de pompoenrasp toevoegen. Als deze even geprutteld heeft , het vuur uitzetten en pas weer verwarmen als de cake uit de oven komt.

Als de cake gaar is, uit de oven nemen, met een sateprikker er gaatjes inprikken en de suikersiroop met pompoen gelijkmatig over de cake verdelen, laten afkoelen in het bakblik.

Lekker met een beetje slagroom en kaneelijs.